Brandet

Unikt design!

Mukupa Orijinal Clothing er et unikt Afrikansk-Skandinavisk brand. Det er baseret på bæredygtighed, da jeg er passioneret omkring at lave forretning på en etisk og ansvarlig måde. Dette betyder at jeg køber materialer fra afrikanske leverandører og sikrer at skrædderne belønnes på retfærdig og ærlig vis.

Jeg er inspireret af den afrikanske styrke og ånd - et friskt perspektiv på stil - moderne og simple former, der er autentisk i Skandinavien, men unikt i Afrika. Den afrikanske arv i forhold til prints og farver bliver indarbejdet i et urbant og globalt look.

Vaskeguide

Placer blot dit produkt i din vaskemaskine med lignende farver. Det bør ikke overstige 40 grader. Tørretumbler frarådes - bør i stedet hænges til tørre. Vask i hånden anbefales første gang. Jeg gør det dog sjældent selv, og jeg har endnu ikke haft nogle katastrofer.

Mød skrædderne

Kevin Kweku

44

Ghana 

Jeg mødte Kweku gennem Abena, som jeg mødte første gang jeg rejste til Ghana. Jeg besøgte landet som turist med min lille familie. Min ven Michael i Danmark havde givet mig telefonnummeret på hans kusine, der boede i Cape Coast - et must see i Ghana! Hun viste sig at være skrædder og jeg fortalte hende om mine drømme og håb om at starte et lille tøjkollektion. Jeg ringede til hende to år senere og fortalte at jeg havde en jakke i tankerne, og spurgte om hun ville have noget imod at lave en prototype til mig, da jeg havde startet min kollektion. Jakken kom tilbage og den var lavet helt perfekt, og samtidigt sagde hun at hun havde fået sin gamle ven Kweku til at sy den for sig. Hun fortalte at hun skulle giftes og tog derfor en pause fra syarbejdet. Jeg satte pris på hendes ærlighed og lavede en ordre på 12 jakker og bad hende være ansvarlig for at finde waxprints. Hun er nu lykkelig gift og er min højre hånd i og uden for Ghana.

Kweku har en lille workshop med to lærlinger. Han har været skrædder i 25 år, men praktisk har han været en del af skrædderhåndværket hele sit liv, da han kommer fra en skrædderfamilie. Hans søster er også skrædder, hvilket var et særsyn for mig, da jeg primært er stødt på mandlige skræddere på mine rejser i afrikanske lande.

 

Hans primære indkomst er fra lokale kunder, der bestiller skoleuniformer og tøj til store arrangementer som brylupper og begravelser. Jeg har bestilt ordrer fra ham to gange. Han står for at sy mine bomuldsjakker, mine windbreakers/ponchos og regnjakker.

Benjamin Arthur Wilson

37 år

Naswam, Ghana

Min ghanesiske ven Happy, som jeg kender her fra Danmark anbefalede mig Benjamin.

Han bor i Naswam, som er en halv time til 2 timer uden for hovedstaden Accra, afhængigt af trafik. Han drømmer om at udvikle sit værksted fra at være en lille skole med 5 lærlinge til at være en skole for børn i folkeskolealderen. Her ønsker han at fokusere på håndværkskompetencer når børnene når teenagealderen. Han har været skrædder i 14 år og jeg er meget imponeret over hans arbejde.

 

Hans primære indkomst er lokale kunder, der bestiller skoleuniformer og tøj til store arrangementer som bryllupper og begravelser. Det meste af hans overskud går til at opbygge skolen, så hans drøm er allerede begyndt. Jeg har bestilt fra ham to gange. Han står for at lave mine jumpsuits, shorts, t-shirts og bukser.

Ibou

42 år

Dakar, Senegal

Ibou er den første skrædder jeg startede at arbejde med, som blev introduceret til mig af min partner Ida Dakar. Jeg bad ham sy en kinesisk jakke og han lavede den med så meget fokus på detaljerne at jeg vidste at jeg bare skulle arbejde med ham.

Han bor i Dakar hvor han tjener penge så han kan forsørge hans familie, der bor cirka 7 timer fra hovedstaden.

Han drømte engang om at komme til Europa for at starte et liv her. Hans drøm tog ham helt til Algeriet. Han arbejdede som skrædder på hans vej til Algeriet for at have råd til hans rejse, og derved tjene nok penge til hans næste destination. Han tog en rute, som andre migranter havde taget før med succes. Før han nåede den algeriske kyst blev han kidnappet. Kidnapperne ville have løsepenge, men det kunne hans familie ikke betale. Han formåede dog at blive venner med kidnapperne som løslod ham efter en måned. Hans drøm om at nå Europa endte der og i dag er det en virkelighed han har fuldt ud accepteret. Nu drømmer han om en bedre fremtid for hans 3 børn i Senegal.

 

The first tailor I worked with, who was introduced to me by Ida Dakar. I asked him to make a Chinese jacket and he made it with such attention to detail, that I knew I just had to work with him.

He lives in Dakar earning money to support his family who lives in XXX about 7 hours from Dakar.

He once dreamt of going to Europe to start a living there. His dreams of a better life took him all the way to Algeria. Tailoring on his way to support his travels, earning money for his next destination and taking a route that most migrates had done before him with success. 

Before reaching the coast of Algeria, he was kidnapped. The kidnappers wanted a ransom that his family could not pay but somehow, he managed to befriend the kidnappers who released him after a month. His dream of migrating to Europe ended there and today he is in totally peace with it, dreaming of a better future for his 3 kids in Senegal.

He produces my quilted kimonos, reversible jackets, bomber jackets, hoodies, and trousers.

Dawda

32

Dakar, Senegal

Tell customers more about you. Add a few words and a stunning pic to grab their attention and get them to click.

This space is ideal for writing a detailed description of your business and the types of services that you provide. Talk about your team and your areas of expertise. 

Bakari 

46

Dar es Salaam, Tanzania 

Dar es salaam

shares a workshop with 3 others

Dresses

2017

Mussa

35

Dar es Salaam, Tanzania

shares a workshop with one other

trousers

shirts

tops

2017

Kemi Kalikawe 

31

Dar es Salaam, Tanzania

Lives in Dar es salaam and the founder of Naledi Fashion House in Tanzania. Naledi has played a pivotal role in growing Tanzania’s fashion industry and has worked with several organizations 

- shorts

- Jumpsuits

2017

Msonda

19

Lusaka, Zambia

bags 

rugs

2018

STAY CONNECTED

  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon

MONTHLY NEWSLETTER

CONTACT ME  

 

+45 24461184 

info@mukupadakar.dk

© 2018 by Behzad Basid